Τα ενέσιμα υλικά που εφαρμόζονται στην πλαστική χειρουργική είναι κυρίως το Μπότοξ και το Υαλουρονικό οξύ. Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία τα νήματα ανάρτησης του προσώπου.

Το Μπότοξ  εφαρμόζεται για την εξάλειψη των ρυτίδων που δημιουργούνται από τις συσπάσεις των μυών, δηλαδή για τις ρυτίδες έκφρασης. Η ουσία δηλαδή αυτή προκαλεί αναστρέψιμη μυϊκή πάρεση συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων που με τη σύσπαση τους προκαλούν και συντηρούν την εμφάνιση των ρυτίδων. Η εφαρμογή αυτή γίνεται στο μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια και στο πόδι της χήνας στα πλάγια των ματιών. Απαιτείται εφαρμογή περίπου δύο φορές το χρόνο, δηλαδή κάθε 5-6 μήνες για μόνιμο αποτέλεσμα.

Το Υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης που αποτελεί συστατικό της θεμέλιας ουσίας του δέρματος. Η έγχυση του γίνεται σε κοιλάνσεις και πτυχές του δέρματος που οφείλονται σε χαλάρωση και ατροφία του δέρματος που επέρχονται συνήθως με την πρόοδο της ηλικίας. Η έγχυση της ουσίας αυτής αποκαθιστά τον όγκο που λείπει στην περιοχή και συντελεί στη νεανική εμφάνιση. Έγχυση υαλουρονικού οξέος εφαρμόζεται και για την αύξηση του όγκου των χειλέων. Η εφαρμογή του Υαλουρονικού οξέος είναι απαραίτητη για ένα μόνιμο αποτέλεσμα κάθε 6-8 μήνες.

Τα Νήματα ανάρτησης του προσώπου εφαρμόζονται για την ανόρθωση του προσώπου. Διαμέσω μικρών οπών και με τοπική αναισθησία, εισέρχονται κάτω από το δέρμα και με ειδικές μικροσκοπικές άγκυρες που ενσωματώνουν συντελούν στην σημαντική ανόρθωση του προσώπου επιτυγχάνοντας σε σημαντικό βαθμό ένα μη χειρουργικό λίφτινγκ χωρίς ωστόσο να αντικαθιστούν τη χειρουργική επέμβαση. Το αποτέλεσμα διαρκεί κατά κανόνα 6-8 μήνες.

Call Now ButtonΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ